Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 29 maart 2015

LOURDES 92: PiRAMIDEKAARS

Een kaars in de opvallende vorm van een piramide met aan de voorkant een metalen reliëf van Maria en Bernadette (2,4x3,5cm). Erboven een roos. De basis van de piramide meet 6x6cm, de hoogte 13cm. Niet heel groot. Met name interessant vanwege de vorm.

zaterdag 28 maart 2015

zaterdag 21 maart 2015

BEVERLY HILLS 90210 77: DE STERREN VAN.....

Vandaag zowel de Nederlandse als de Duitse versie van een oorspronkelijk Amerikaanse uitgave over de sterren van de TV-serie Beverly Hills 90210:
Het origineel is geschreven door Randi Reisfeld in 1991 en heeft als titel The Stars of Beverly Hills, 90210: Their Lives and Loves. De Nederlandse editie is uitgekomen in 1992 en uitgegeven door Fame en Free Record Shop.


De Duitstalige versie heet
Met dank aan Peter Oosterman voor deze bijdrage aan HET Verzameloord.

zondag 15 maart 2015

LOURDES 91: 'PORSELEINEN' BORD

Het heeft de looks van porselein, compleet met craquelé, maar is gemaakt van doodgewoon kunststof. Op de voorstelling het bekende tafereel bij de grot met - altijd weer curieus - op de achtergrond het kerkencomplex (dat ligt in werkelijkheid boven de grot). Het bordje heeft een doorsnee van 17cm en was uiteraard bedoeld als wanddecoratie. Het is geproduceerd door de firma Mebel in Italië (specialist in plastic souvenirs) met nummer PA 6. Geen jaar bekend.

zaterdag 14 maart 2015

BEVERLY HILLS 90210 76: CASSETTEBANDJES

Wie kent ze nog, de cassettebandjes. De in de jaren 70 door Philips bedachte 'compacte' variant op de grote onhandige bandrecorderspoelen. In de jaren 90 verschenen ze nog steeds (althans in Duitsland!) en zo ook van de TV-serie Beverly Hills 90210.
Ik heb geen idee wat erop staat, want ik kan ze niet draaien. Vermoedelijk de nagesynchroniseerde Duitse teksten. Brrr.
Met dank aan Peter Oosterman.

vrijdag 13 maart 2015

CIMARRON STRIP POSTER

In het jaren 60 tijdschrift TV 2000 stonden, naast stripverhalen, ook posters van popsterren uit die tijd en - zo nu en dan - ook een poster van een bekende TV-serie. In dit geval de niet meer zo voor de hand liggende reeks Cimarron Strip, met Stuart Whitman in de hoofdrol.
De serie telt 1 seizoen (1967-1968) met 23 afleveringen.

maandag 9 maart 2015

RIDDERMOK

Ach, gewoon een gek ding. Niet echt om te gebruiken en wellicht ook niet om te bewaren. Gewoon een gek ding, deze riddermok.


zondag 8 maart 2015

CREPAX PUZZEL

Guido Crepax (1933-2003) is een Italiaanse tekenaar, die vooral bekend is geworden door zijn erotisch getinte stripverhalen over Valentina.
In 1973 verschijnt er een film van Baba Yaga en in 1978 brengt het Italiaanse bedrijf It. International Team er de onderstaande puzzel van uit met de titel Plumassier. Dit laatste heeft betrekking op de aankleding van de hoofdpersoon.
De doos meet 48x68cm en de puzzel telt 1000 stukjes.

zaterdag 7 maart 2015

BEVERLY HILLS 90210 75: SCHOOLARTIKELEN

Ik heb het al wel vaker gezegd, maar ik vind het nog steeds de meest logische merchandise van een TV-serie als Beverly Hills 90210 die zich afspeelt op een middelbare school: Schoolartikelen, zoals de onderstaande dingen: Potlood, klein notitieblokje, gum en lineaal.
Met dank aan Peter Oosterman.

maandag 2 maart 2015

KINGSTON

Behalve de hoofdstad van Jamaica is Kingston ook de naam van een bekend USB opslag merk.
De rode kop die als logo dient voor deze fabriek is ook uitgebracht als een tastbaar model.
Deze 9,5cm hoge kop is erg strak vormgegeven en doet wat denken aan beeldhouwwerk uit de jaren 20. Maar hij lijkt - behalve als mooie neerzetter - ook nog een andere funktie te hebben en dat komt door het materiaal waar hij van gemaakt is: Rubber (of iets wat daar op lijkt).
STRESSBAL, voor als het weer eens helemaal mis gaat achter de computer.

zondag 1 maart 2015

LOURDES 90: VELDFLES

Op zich is deze veldfles niet echt bijzonder. In het dorp Lourdes kun je ze in alle soorten en maten kopen. Wat opvallend is aan deze is het etiket, waarop de grot in extreme proporties is weergegeven ten opzichte van het kerkencomplex EN aan de overkant van de rivier. Het lijkt alsof het hier gaat om een herbewerkte voorstelling uit de 19e eeuw. Het etiketje meet 6x4cm.