Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 31 maart 2010

FLIPJE 29, 30, 31, 32

De boekjes in deze vijfde bijdrage zijn alle 4 uitgekomen in 1962.


PIN-UP VAN DE WEEK (week 13)


In week 13 is het de beurt aan een tekening van Drew Posada (1969-2007), de te vroeg overleden tekenaar die veel SM heeft gedaan, maar ook werk voor Playboy en comics als Vampirella.
Van dit schilderij heb ik geen datum of naam kunnen achterhalen.

dinsdag 30 maart 2010

SINGLEHOES 8: SOUNDS IN SPACE



Ik viel onmiddellijk voor dit hoesje. Heel erg jaren '50 en ook de titel Sounds in Space kan alleen uit die periode zijn, de Space-Age. Het is een demonstratie-single die behoorde bij een grote langspeelplaat. Deze heb ik niet, maar op het Internet vond ik wel de Amerikaanse versie. Daarover hieronder meer. De voorkant van de hoes is Engels, de achterkant Nederlands met geweldige tekst: De grammofoonplaat heeft reeds vele gedaantewisselingen ondergaan o.a. 78-toeren, waarna resp. de 45 toeren single- en extended play en de langspeelplaat van 33 toeren per minuut volgden. De volgende stap is: STEREO. Een klein citaat slechts, de rest is te lezen op de afbeelding van de achterkant hieronder. De single zelf is Engels gesproken door Ken Nordine. het label is RCA Victor nummer 61-7370.

Zoals gezegd heb ik de bijbehorende LP niet, maar een afbeelding van de hoes vond ik op Internet. Of de LP er in Nederland ook zo heeft uitgezien weet ik niet. De verschilen zijn echt minimaal. Dat wordt opletten de komende tijd. Op YouTube kun je de hele LP beluisteren in vier delen. Het geluid op deel 1 komt exact overeen met dat van mijn single. Dit bracht mij op de gedachte dat het singletje een Nederlandse toevoeging is. De rest van de LP is instrumentale klassieke muziek.



FLIPJE 18, 21, 23, 24 en 27

Deeltje 18 is van 1959, 21 en 22 zijn uitgegeven in 1960 en 27 is uitgekomen in 1961. Overigens zijn al deze boekjes getekend door Eelco Martinus ten Harmsen van der Beek en Freddie Langener.















































maandag 29 maart 2010

MINI FAN


Is dit nou typisch iets voor de jaren 60 of wordt zoiets nog steeds gemaakt? Een ventilator op batterij die vanuit de hand verkoeling brengt? Uiteraard wordt een gadget als dit nog steeds gemaakt, in alle vormen en kleuren. Voor groot en klein, maar niet meer in zo'n prachtig stijlvol doosje (11x3,5x3,5cm). Uiterst handig voor de hete zomer die eraan komt.
Het ding is gemaakt in Hong Kong en gedistribueerd door Willis Import, Inc.

KOLIBRI


Vanaf vandaag als extra pagina op HET Verzameloord Walt Disney Puzzles geproduceerd door de firma Klaus Speelgoed Industrie B.V. te Bussum. Deze puzzles dateren alle uit de jaren '60 en zijn getekend door Vincent Klaus. Klik hier voor meer informatie over de firma Klaus en Kolibri.

FLIPJE 8 en 13, 14, 15, 16

Deeltje 8 is uit 1956. Boekje 13 - 16 zijn alle vier uitgebracht in 1958.














zondag 28 maart 2010

ASTERIX 6/1












































Je kon bij de kruidenier op de hoek een zakje kopen (wat het kostte weet ik niet meer) met daarin een poppetje en wat kauwgum. Ik heb er 61, maar ik weet niet of dat alles is. Ik heb het over klein formaat Asterix poppetjes (max 35mm hoog!) van monochroom plastic (elk figuurtje bestaat in rood, groen, geel, blauw en oranje). Hier de eerste 25, in het volgende bericht plaats ik de andere 36. Mocht iemand hier meer van weten of wellicht thuis nog een zakje hebben liggen waar ze oorspronkelijk in verkocht werden, laat me dat dan svp (via een reaktie) even weten.
(klik op een afbeelding om te vergroten)

ASTERIX 6/2