Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 16 februari 2010

SINGLEHOES 2: DE RODE RIDDER


Het is weer Dinsdag Singlehoesdag. Ik dacht een bijzondere hoes te hebben uitgezocht, maar dat valt enigszins tegen. Hij is tamelijk eenvoudig te vinden op het net, waaronder bij de geweldige stek Minigrooves. Hier ook informatie over de strip De Rode Ridder. Wil je meer weten over deze middeleeuwse ridder uit de studio's van Willy Vandersteen, klik dan hier. En voor alle covers op een rij hier. Het lied wordt uitgevoerd door Josef (volgens het label) of Jozeph (volgens de hoes) Aldenzee. Tegenwoordig lijkt hij Joseph te heten en oprichter/directeur van een multimediabedrijf (als dit dezelfde Aldenzee is). Het heroisch klinkende, maar elektronisch gemaakte lied is geschreven door D. (Dominique?) Deckmyn en J. Dortmunder en dateert uit 1984. De hoes is niet gesigneerd maar lijkt afkomstig uit de Studio's Vandersteen. Het label is het voor mij onbekende CRT uit Boekel. Hierover biedt het Internet geen uitkomst.



De oorspronkelijke versie van deze single is uitgebracht als flexidisc en was een presentje bij album 108: De overlevenden (1984).












3 opmerkingen:

  1. oseph Aldenzee is de correcte naam ( hans directeur producer bij Clipsound Mutlimedia), en de foutieve vermelding op de hoes is door het label CRT geplaatst. ( Conard Records en Tapes van Bert Conard,de latere manager van Tajana de sexbom).Tekst en muziek is geschreven door eveneens Joseph Aldenee en de naam Deckmijn/Dortmunder was door CRT verzonnen om de SABAM te ontwijken. Het lied is niet elecronisch geproduceerd maar nog met muzikanten opgenomen.Joseph Aldenzee gitaar en zang, Pip van Steen picolo en dwarsfluit, Marius Kwaks toetsen & piano, Hans Peeters bas en karel Koepier het slagwerk.
    Karel Bideloo maakte het hoesontwerp.
    Bij de single is ook een videoclip vervaardigd waar Bart Peters de rol van de Rode Ridder speelt en zijn tweelingbroer de vechtscenes uitvoert.
    De singlle is in flexidisc ook uitgebracht in een Franse versie ( le Chevallier Rouge).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloord-Gastheer31 juli 2012 om 08:18

    Hoi Anoniem, bedankt voor deze interessante aanvulling. Voegt toch weer wat toe aan het Nederlandse kultuurgoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb dit singeltje, is het nog wat waard? zo ja, dan wil ik hem wel verkopen.
    stefan jansen
    spcjansen@home.nl

    BeantwoordenVerwijderen